Racing vs Independiente

Το οτι το superclásico της Αργεντινής είναι το Μπόκα-Ρίβερ είναι γνωστό. Φέτος όμως για πρώτη φορά απουσιάζει απο το πρόγραμμα της Απερτούρα. Μπορεί να είναι η πρώτη χρονιά που και οι δυο ομάδες θα πάρουν πρωτάθλημα μαζί. Όλα αυτά όμως είναι για κάτι τουρίστες που σκαρφαλώνουν στα προστατευτικά της άδειας Μπομπονέρα. Το clásico της Απερτούρα(ς) 2011 είναι το Ρασινγκ-Ιντεπεντιεντε, αυτή την Κυριακή. Η academia κοντρα στον rojo. Η φτώχεια κόντρα στον πλούτο. Το Παοκ-Άρης της χώρας του τανγκο και της μπριζόλας, αν θέλεις.

Οπως θα έγραφε και ο Βασίλης ο Σκουντής στο μπλόγκ της Γκαζέτα -πρεπει να είμαι ο μόνος εδω μέσα που κατα καιρούς το διαβάζω-, είδα το Ράσινγκ-Ιντεπεντιέντε για την Κλαουζούρα 2011 με τον φίλο μου τον Ματίας, τον Ρόμπ και τον Γκουστάβο. Καταπληκτικό τσοριπάν στην Avellaneda, επιβλητικό το μεγαλύτερο πανό στον κόσμο (δες βίντεο), φανταστική ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο και δύο εύκολα μπαλάκια στους κόκκινους. Πάλι καλά, γιατί μέχρι τότε είχα δεί πέντε ήττες σε πέντε παιχνίδια. Είναι κι ο Γκουστάβο με τον Ματίας προληπτικοί βλέπεις και απειλούσαν οτι δεν θα με ξαναπάρουν στο γήπεδο αν δεν κερδίσουμε.

Με αφορμή το κυριακάτικο ντέρμπι λοιπόν, παρουσιάζουμε τα τρία πουλέν της Ράσινγκ και ένα παλιό μας γνωστό που λέμε και στην Ελλάδα.

Πουλέν Νο1: Giovanni Moreno. Ο κολομβιανός Δομάζος. Δεκάρι απ’τα παλιά. Ο καλύτερος παίκτης στο πρωτάθλημα για το 2010. Πολή καλή πάσα, εκτέλεση και διάβασμα του παιχνιδιού. Ο Gio έπαθε ρήξη χιαστών τον Φεβρουάριο και έχασε όλη την Κλαουζούρα. Απο την στιγμή που γύρισε, η αρμάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πάει για τίτλο.

Πουλέν Νο2: Teófilo Gutierrez. Ο κολομβιανός Αντωνιάδης. Πρώτος σκόρερ της Κλαουζούρα με 11 γκόλ σε 16 παιχνίδια, μαζί με τον άλλο παλιό μας γνωστό, τον Javier Cámpora. Στο ντέρμπι έβαλε ένα γκόλ και έδωσε άλλο μισό στο πουλέν Νο3 (δες βίντεο. Η έννοια hd είναι άγνωστη στην Αργεντινή). Φέτος είναι και πάλι πρώτος στον πίνακα με 5 γκόλ. Πολύ καλή περίπτωση για το Μάνατζερ.

Πουλέν Νο3: Gabriel Hauche. Το Δαιμόνιο. Ο Αργεντινός Σαλπιγγίδης. Απο ρεκόρ λίγα πράγματα. Έχει βάλει τα περισσότερα γκόλ στο γήπεδο της Αρχεντίνος Τζούνιορς “Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα”, απο το 2004 που μετονομάστηκε. Το όνομα του ακούστηκε για τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, αλλά τελικά έμεινε στην Ράσινγκ. Πάντως από τον Τοτσέ είναι καλύτερος.

Παλιός γνωστός: Sebastián Saja. Ο μυστηριώδης πορτιέρο. Ο αγαπημένος της σκεπαστής. Ο φίλος του Ζορό. Η πιο καλή μεταγραφή της Ράσινγκ φέτος. Και τον Κοτσώλη να είχε πάρει δηλαδή καλύτερος θα ήταν απ’ τον περσινό –του οποίου το όνομα μου διαφεύγει. Αν σκεφτείς οτι ο Σιμεόνε απο κατενάτσιο έμαθε καλά στην Ιταλία, ο Σάχα του “έκατσε” μια χαρά γιατί οι υπόλοιποι αμυντικοί μοιάζουν με τον Λουκά και τον Γιόσου στις κακές τους ημέρες.

Επίσημα πιά απο Μιρκο (κυρία), αλλάζω όνομα σε Θεόφιλος Γκουτιέρες.

1 thoughts on “Racing vs Independiente

  1. Θεόφιλε κι εγώ διαβάζω το Βασιλάκη το Σκουντή.

    Ps Το κάρφωσε ο Χάουτσε χτες.
    Pps Αλλάζω και εγώ το Μίρσα.

    Μιρσα

Σχολιάστε

Blog στο WordPress.com.